miércoles, 19 de febrero de 2014

19 FEBRERO, FÚTBOL CONTRA LA HOMOFOBIA EN SABADELL

Sabadell commemora avui el Dia Internacional contra l’Homofòbia al futbol amb el lema ‘Marca un gol contra l’homofòbia’ A l’esport, juga tothom amb la celebració de dos partits.

Els partits i els actes de commemoració es van explicar durant la roda de premsa on van participar Quim Carné, regidor de Drets Civils i Ciutadania i Josep Ayuso, tinent d’alcalde i regidor d’Esports. Carné ha comentat que “en el marc del pla transversal de LGBTI i mitjançant l’Oficina de Drets Civils, es treballa per a millorar la qualitat de vida de tothom, fomentant polítiques d’inclusió, visibilitat, participació així com de sensibilització per fer front als prejudicis per raó d’orientació sexual i per promoure l’expressió lliure de les diverses opcions sexuals, fent front a la discriminació i a l’homofòbia” alhora que ha admès que “l’homofòbia està molt present en el món de l’esport i esperem un futur en el qual que un esportista declari la seva homosexualitat no sigui notícia”.

Ayuso ha declarat que “la no discriminació i la igualtat d’oportunitats formen part de la Carta Olímpica. L’esport està fora de totes les guerres i ideologies però, en canvi, l’esport ha de ser un àmbit bel·ligerant per donar missatges positius i no discriminatoris. en l’esport l’important és l’equip i que tots aportin qui són per aconseguir la victòria en la competició i la participació en l’àmbit de lleure” Sabadell s’ha volgut sumar a l’iniciativa, sorgida desprès del suïcidi de Justin Fashanu, un jugador anglès de futbol d’elit que va ser perseguit per desvetllar la seva homosexualitat i ser acusat de violació. Amb el suport de la taula de participació LGTBI i de les Regidories de Drets Civils i Ciutadania i Esports.

Els partits de futbol, un de masculí i un de femení, es realitzaran a ¼ de 8 del vespre al camp de futbol del Complex Esportiu de Sant Oleguer. Els participants seran el Club esportiu Panteres Grogues, una selecció de l’Associació de Clubs de futbol de Sabadell i l’Agrupació Deportiva Ibèrica LGTB. La ciutat de Sabadell es suma d’aquesta manera a aquest acte reivindicatiu, que busca denunciar la discriminació homòfoba al món de l’esport.

http://sabadellinforma.com/2014/02/sabadell-es-suma-al-dia-internacional-contra-lhomofobia-lesport/

0 comentarios: