viernes, 17 de mayo de 2013

17 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL CONTRA L’HOMOFÒBIA

ACCTIVITATS A TERRASSA L’any 1979, Amnistia Internacional va incloure la repressió cap al col·lectiu homosexual a la sèrie d’accions que violen els drets i les llibertats fonamentals. El 17 de maig de 1990, l’ Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), va suprimir de la seva llista de malalties mentals l’homosexualitat que, fins llavors, era víctima de prejudicis històrics. L’Ajuntament de Terrassa commemora aquest dia hissant la bandera LGTB, símbol de l’orgull gai i lèsbic des de la dècada dels 70’. Els diferents colors simbolitzen la diversitat dins la comunitat LGTB.

Ø Dirigint-se a la població infantil i a les famílies, el Servei de Ciutadania i Drets Civils ha programat una sessió de contes LGTB, dimarts 14 de maig a la Biblioteca del Districte 6, a les 18h de la tarda en el marc de l’Hora del conte, amb el nom CONTES TABÚ, a càrrec de Metromàtic Teatre. Es tracta d’una sessió de contes explicats per un narrador professional que, utilitzant tècniques variades (titelles, ombres xineses, narrativa…), fa un passeig per històries diverses on els i les protagonistes estimen sense prejudicis, tot mostrant amb naturalitat les distintes orientacions afectives a la mirada dels infants. L’edat recomanada és a partir dels 5 anys.

Ø Dijous 16 de maig, la Biblioteca del Districte 4 organitza, amb la col·laboració del Servei de Ciutadania i Drets Civils, a les 18’30h, a la Biblioteca D4 (C/ de l'Infant Martí, 183), la presentació de dos llibres. Una invitació a reflexionar sobre el gènere, l'homofòbia i la transfòbia a partir dels llibres Dibuixant el gènere i Transsexualitats, altres mirades possibles, amb els seus autors Gerard Coll-Planas (professor a la Universitat de Vic) i Miquel Missé (sociòleg i activista trans) i membres del Col·lectiu LGTB Terrassa que introduiran els autors dels llibres i faran una presentació del recent constituït Col·lectiu LGTB Terrassa. Dibuixant el gènere (Edicions 96) i Dibujando el género (Egales), il·lustrat per la Maria Vidal i amb pròleg de la Teresa Forcades, és un assaig il·lustrat dirigit a joves i adults que aborda el tema de la construcció social del gènere i la sexualitat.

Ø El mateix divendres 17 de maig, a les 17’30h a l’Ateneu Candela, el nou i recent constituït Col·lectiu LGTB de Terrassa organitza una xerrada a càrrec del Sr. Eugeni Rodríguez, membre del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC). Podeu consultar aquesta informació, i conèixer què més fa l’Ajuntament en la defensa dels drets i en la lluita contra la discriminació, directament a l’ESPAI DRETS del web municipal, des de l’enllaç www.terrassa.cat/drets, a Agenda i notícies.

0 comentarios: