viernes, 6 de noviembre de 2009

Campanya PER QUÈ NO?

Campanya PER QUÈ NO?

Acció Social impulsa la campanya «Per què no?» per lluitar contra la discriminació a lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals

la campanya, que inclou un manifest i un joc, s’emmarca en les celebracions del dia de l’Orgull lesbià, gai, bisexual i transsexual.


el Departament d’Acció Social i Ciutadania impulsa la campanya «Per què no?» per lluitar contra la discriminació i sensibilitzar en favor de la normalització de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament, Carme Porta, l’ha presentat avui acompanyada de la responsable del Programa per al col·lectiu, gai, lesbià i transsexual, Marta Molina. La campanya es presenta en el marc dels actes de celebració del dia de l’orgull LGBT.

«Per què no?» és una campanya interactiva de participació ciutadana que ensenya a viure la diferència com un fet positiu. És la primera campanya viral institucional per combatre la discriminació i en favor de la normalització de persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.

«Per què no?» és un qüestionament sobre la realitat LGBT i una proposta de sensibilització cap aquest col·lectiu.

la campanya consta de missatges de mòbil, díptics, cartells i una pàgina web en la qual hi ha un manifest i un joc viral. A través de l’adreça http://pkno.gencat.cat s’accedeix a un menú amb un seguit d’enllaços, entre els quals hi ha el joc «Quants petons pots fer?», en el que cada persona tria la seva opció ―dona, home o tots dos― i entra en competició amb la resta de jugadores i jugadors.

Catalunya és capdavantera en la defensa dels drets de totes les persones i un referent internacional en la normalització del col·lectiu LGBT. En els darrers anys, el Govern ha aplicat mesures de reconeixement de drets i en contra de la discriminació. Amb aquesta campanya, el Departament d’Acció Social i Ciutadania continua amb l’impuls de polítiques de generin igualtat plena de les ciutadanes i ciutadans, independentment de la seva orientació sexual.

La campanya parteix de la base que la societat és diversa i que aquesta diversitat inclou també opcions sexuals com les de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals i remarca que cal reconèixer la diversitat com un element positiu. En aquest sentit, advoca perquè les persones puguin fer pública la seva orientació sexual i aposta per la sensibilització sobre la realitat LGTB.

1 comentarios:

Anónimo dijo...

kar sem iskal, hvala